Home / Prezentare amfiteatru / Dotari amfiteatru /

Dotari amfiteatru

Proiectul constă dintr-o platformă tehnologică compusă dintr-un sistem avansat WiFi prin care netbook-urile sau notebook-urile studenţilor pot fi legate cu serverul de coordonare a unui sistem de proiecţie avansat (Full High Definition, respectiv XWGA), permiţând urmărirea conţinutului lecţiilor pe 3 ecrane simultan.

Profesorul pilotează sistemul wireless pentru a comunica cu sala, pentru a explica şi exemplifica noţiunile predate, bazându-se pe o largă cooperare cu auditoriul. În acest fel, studentul secolului XXI devine un subiect activ în procesul didactic, fiind solicitat şi stimulat să participe continuu prin chestionare punctuale (instant quiz), propuneri de soluţii constructive sau doar prin simpla trimitere de mesaje către profesor.

Suporturile de curs pot fi încărcate pe un web server care să permită accesul studenţilor (wireless, în cazul studenţilor prezenţi în sala de curs, ori prin conexiune internet, în cazul studenţilor înscrişi în forme de învăţământ la distanţă).

Procesul didactic se îmbogăţeşte nu doar prin transmitere de informaţii sau cunoştinţe, ci şi prin experienţe realizate în conlucrare cu studenţii.

Infrastructura tehnologică deja implementată va putea fi îmbunătăţita printr-o serie de aplicaţii software originale special dezvoltate. Integrarea progresivă a noilor aplicaţii va depinde de gradul de acceptare a sistemului din partea cadrelor didactice şi a studenţilor.

Cele trei ferestre disponibile într-o aplicaţie curentă permit urmărirea temei principale pe ecranul central, cele laterale fiind destinate explicaţiilor suplimentare şi zonei de message board.

Cu ajutorul unei table grafice de tip wireless sau e-pens, profesorul va putea interveni în diversele faze ale prezentării pentru adnotări, desene sau scheme suplimentare.

Prin conectarea wireless a propriului netbook / notebook la serverul care găzduieşte suportul de curs, studentul va putea descărca în timp real materialele furnizate, fără a mai avea obligaţia de a scrie după dictare. De asemenea, acest sistem îi permite să acceseze în orice moment propriile adnotări la temele de curs descărcate de pe server.

Fiecare student va putea, în orice moment, să posteze pe ecranul message board scurte comentarii sau întrebări, să solicite lămuriri sau explicaţii aprofundate, fără a întrerupe desfăşurarea cursului.  Informat în timp real asupra acestor solicitări din partea studenţilor, profesorul devine mai mult decât un „furnizor” de cunoştinţe, îndeplinind şi un rol de moderator sau chiar de „regizor” al procesului educativ.

În etapele iniţiale, Amfiteatrul Interactiv va fi un adevărat laborator de idei, oferind posibilitatea de a implementa şi testa pe viu noi tehnici de comunicare.


Sponsorizari/Parteneriate

Investitia necesara realizarii proiectelor a fost asigurata de Fam. Gheorghiu